Hier vindt u de link naar een filmpje van een interessant interview met dr. Jean Jacques Kiladjian, hematoloog aan het St Louis Hospital in Parijs. Het interview werd gehouden naar aanleiding van de voorlopige utkomsten van een studie van  de American Society of Hematology over de werking van Ropeginterferon (Besremi), dat mogelijk in de eerste helft van 2019 beschikbaar komt.  Ook andere onderwerpen komen aan bod. Het interview wordt in het Engels gehouden en kent geen Nederlandse ondertiteling.

Een beperkte partij van het middel Jakavi (15 milligram) wordt tot op patiëntniveau teruggeroepen. Dat heeft groothandel Fisher Farma besloten in overleg met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Een andere groothandel in Duitsland heeft ontdekt dat er vervalsingen van Jakavi in omloop zijn. Een deel van de vervalsingen is waarschijnlijk ook al bij Nederlandse patiënten terechtgekomen.

In het Persbericht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd worden de details uit de doeken gedaan. Wij raden iedere Jakavi-gebruiker aan om dit goed te lezen. Hier vindt u de link naar het Persbericht.

Wanneer een ouder of kind te maken krijgt met een ingrijpende ziekte of aandoening, staat het gezinsleven op zijn kop. Naasten in Beeld ontwikkelt een
pakket om ouders en kinderen samen hierover te laten praten. Voor details, zie deze folder.

Wilt u helpen het pakket verder te ontwikkelen?
Het Project "Naasten in Beeld" is op zoek naar gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar die mee willen helpen om het pakket zo goed mogelijk verder te ontwikkelen.
Informatie is in de folder te vinden.

Op 8 april 2017 werd een bijeenkomst gehouden vanuit het Project Naasten in Beeld. Een volledig verslag van deze dag vindt u op deze link van de Hart- en Vaatgroep, met de MPN Stichting één van de deelnemers van het project. Voor de deelnemers was het een belangrijke en leerzame dag die zeker voor herhaling vatbaar is.