“De levenskunst bij het hebben van een chronische ziekte is al je energie erop richten om goed te leven in een slechte situatie”

Voorlichtingsmateriaal

De MPN Stichting heeft een drietal brochures ontwikkeld. Deze zijn voor kostprijs inclusief verzendkosten voor donateurs en niet-donateurs beschikbaar. Nieuwe donateurs krijgen deze brochures kosteloos in het welkomstpakket toegezonden.

 

Patiëntenbrochure ( € 4,- )
Een boekwerk van 80 pagina's waarin alle drie de ziektebeelden (ET, PV en MF) uitvoerig worden beschreven. Symptomen, medicijngebruik en behandelprotocollen komen uitgebreid aan de orde. Ook overgangen van het ene ziektebeeld naar het andere, MPN en vermoeidheid, MPN en zwangerschap zijn onderwerpen die aan bod komen.

Een uiterst handig boekje om onder de aandacht te brengen van (huis)artsen, specialisten, keuringsartsen, werkgevers, collega’s etc.

 

Dagboekje ( € 4,- ) - UITVERKOCHT
We hebben ook een handig dagboekje ontwikkeld waarin je als patiënt van alles kunt bijhouden. Vragen die je wilt stellen bij een bezoek aan specialisten, bijhouden van bloeduitslagen, laboratoriumuitslagen en medicatie, optekenen van problemen bij de zieken en nog veel meer. Alles wat belangrijk is in één mooi boekje.

Let op dit boekje is momenteel uitverkocht en komt voorlopig niet beschikbaar.

MPN Vragenbundel ( € 3,- )
In dit boekje zijn een honderdtal vragen met bijbehorende antwoorden opgenomen. Dit zijn 100 van de meest voorkomende vragen die patiënten de afgelopen jaren meestal via de telefonische hulplijnen of per email hebben gesteld. Een handig naslagwerkje.

Wilt u bovenstaande informatie bestellen? Vul dan onderstaand formulier in èn maak het juiste bedrag over op rekeningnummer NL 35 TRIO 0379209462 t.n.v. MPN Stichting te Almere. Schrijf bij de omschrijving van uw overboeking wat u heeft besteld. U ontvangt dan de informatie spoedig bij uw thuis!

  • Maak hier uw keuze
blijf-in-gesprek-met-je-arts
lotgenoten-contact-via-mpn-forum
jong stel leest brochure mpn

Lopende klinische studies

 

Met behulp van klinische studies voor MPN patiënten wordt naar nieuwe behandelingsmogelijkheden gezocht. In dergelijke situaties worden de effecten van een experimentele behandeling bij de mens onderzocht. Op deze pagina vind je een overzicht van de klinische studies voor Nederlandse MPN patiënten.

bloedonderzoek-kleurrijk-lab